Gemarineerde Hertensucade uit de oven.  (2 personen)

 
Ingrediënten:
Hertensucade (ca 400 gram)
1 eetlepl rozemarijn
1 eetlepel tijm
karnemelk
2 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel vers gehakte peterselie
1 eetlepel boter of olie
zout en peper
 
Voorbereiding (dag van te voren)
Het vlees uit de verpakking nemen en droogdeppen.
Bestrooien met rozemarijn en tijm.
Leg de sucade in een (hoge) schaal en karnemelk erbij gieten zodat het vlees onder staat.
Doe de deksel op de schaal en laat het vlees 24 uur marineren.
In een koekepan de sesamzaadjes lichtbruin roosteren en wegzetten tot gebruik.
 
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Het vlees uit de marinade halen, beetje afspoelen en droogdeppen.
( de marinade kan niet meer gebruikt worden)
Verhit de boter of olie in een koekepan.
Bak het vlees rondom bruin en bestrooi het met peper en zout.
Het vlees uit de pan nemen en in een ingevette ovenschaal of braadslede leggen.
Plaats de schaal in de oven en laat het vlees ruim 2 uur garen.
Serveer het vlees op een schaal, bestrooi het met peterselie.
De gehele schaal ruim bestrooien met de geroosterde sesamzaadjes.
 
Tip: Lekker met kastanje-tagiatelle, een groene salade en pruimencompote.